FC Bretel

Leuvense folkloristische zaalvoetbalploeg met bijzondere aandacht voor haar klederdracht.
  • Clubkleuren: Rood Blauw
  • Teammanager: Heikki Vanderlinden
Extra Info
FC Bretel, ploeg met ballen én roze sokken (maar zonder bretellen) is al vier jaar een vaste waarde in de verraderlijke 4de klasse.

Deze anciens worden sinds dit seizoen voortgestuwd door het GAS-principe: Grinta, Attitude en Strategy, een principe dat onze kersverse coach er al vakkundig heeft ingesleept. Dat was nodig, want de vorige steunpilaren – Rust, Respect en Roken – hebben helaas niet tot de gewenste resultaten geleid.

De missies van FC Bretel:
- Ooit de beker van 4de klasse A hijsen
- De jaarlijkse lente-stage aan vrouwen en vriendinnen verkopen als ‘noodzakelijk voor de ploeg’
- De spitsen mee doen verdedigen
- De verdedigers mee doen aanvallen
- De keeper ook betrekken
- Toch ook Rust, Respect en Roken niet vergeten
# Teamleden Selecties Goals Assists Fairplay
0 Heikki Vanderlinden 14 15 5 1e
0 Robin Schelstraete 13 3 2 2e
0 Willem De Maeseneer 16 10 5 3e
0 Yannick De Pauw 15 3 8 4e
14 Paul Geens 21 13 11 5e
0 Jasper Miseur 14 16 5 6e
6 Jeroen Schreurs 16 6 1 7e
0 Jelle Debrye 17 5 16 8e
4 Jelle Verherstraeten 8 3 2 9e
5 Dries Nijs 14 3 10 10e
0 Jorim Nietvelt 5 2 5
12 Free Kinnaer 3 2 0
13 David Aerts 1 0 0
5 Bram Kelchtermans 0 0 0
18 Thijs Van Gucht 0 0 0
19 Tim Janssens 0 0 0
21 Reinoud Fierens 3 0 1
25 Florian Christiaens 1 2 2
Palmares
Seizoen Reeks Positie  
2013-2014 4e Klasse B Leuven 5
2014-2015 4e Klasse A Leuven 9
2015-2016 4e Klasse A Leuven 9
2016-2017 4e Klasse A Leuven 9
2017-2018 4e Klasse A Leuven 9
2018-2019 4e Klasse A Leuven 9
2019-2020 4e Klasse A Leuven 8
2020-2021 4e Klasse A Leuven 5